Schalkhaar O11-5 – vv Activia O11-1 2-4

Het is zaterdagochtend vroeg, heel vroeg. Aangezien de wedstrijd al om half negen begint, wordt er om kwart voor acht verzameld. U leest het goed, kwart voor acht. De weermannen en -vrouwen beloofden ons een stralende zaterdag, maar daar is op dit tijdstip nog niks van te voelen, laat staan zien: de mist is dicht en het zicht beperkt. Dat belooft nog wat voor de wedstrijd!

Het team bestaat vandaag uit (van achter naar voren) Jesse, Julia, Silke, Sil, Karsten, Timo, Hero, Sander en Bram. Nathan en Gijs doen met de D2 mee, dus dit zijn de 9 die het moeten doen. Voor de wedstrijd leeft het gevoel dat de tegenstander een maatje te groot zal zijn, maar tijdens de wedstrijd zien we daar niks van terug.

Schalkhaar is op dit vroege tijdstip wat wakkerder dan Activia, want na 5 minuten schiet de snelle spits van Schalkhaar de bal in het net, 1-0 voor Schalkhaar. We hebben al wel gezien dat ze een paar snelle jongens hebben, maar wij hebben achterin de stofzuiger (Karsten), de onverzettelijke (Julia) en natuurlijk de snelle Silke, de robuuste Sil en de uitstekende Jesse! Ondertussen gaat de voorhoede op jacht naar de gelijkmaker. Eerst een klein kansje voor Bram, nog een goede tackle van Sil en daarna een mooie solo van Hero door de verdediging en hij scoort gelijk de 1-1. Bijna niet te zien voor de meegereisde fans, maar het (vertraagde) gejuich was er niet minder om.

Daarna laat Activia zien goed te kunnen voetballen. Soepel lopende combinaties worden afgewisseld met goed verdedigend werk en mooie solo’s. In het middendeel van de eerste helft zet Schalkhaar Activia onder druk met snelle aanvallen en veel corners, het is spannend voor de goal, maar Jesse houdt nog even stand. Toch wordt het op een verwarrend moment 2-1 voor Schalkhaar. Activia zet de schouders er weer onder en bestookt in het laatste deel van de eerste helft de goal van Schalkhaar. Timo krijgt een kans op de gelijkmaker, maar schiet recht op de keeper af. Maar vlak voor rust krijgt hij het wel voor elkaar, dan schiet hij de bal mooi in en wordt het 2-2. Er volgen nog wat hachelijke momenten, maar er wordt met een gelijke stand gerust.

Na rust gaat het team van de altijd enthousiast en positief coachende leider Sander gewoon verder met aanvallen en goed verdedigerswerk. Jesse laat ander maal zien dat hij een fijn keepertje is. De ene na de andere bal slaat hij uit de goal, daarmee houdt hij ook zijn team op de been. Er zijn kansen over een weer en na een prachtig uitgevoerde aanval scoort Bram de 2-3. Dan komt misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd. Na een achterbal bij de goal van Activia pakt Jesse snel de bal, en schiet de bal naar Sander die in een lange sprint met de bal naar de goal loopt en de bal tegen de touwen knalt, 2-4. Daarmee lijkt het 10 minuten voor tijd beslist.

In de laatste paar minuten laten de verdedigers Sil, Silke, Julia en Karsten zien het verdedigersvak prima te verstaan. Tot frustratie van de tegenstander weten ze elke aanval af te stoppen. Een bal op de lat is het gevaarlijkste dat Schalkhaar dan nog kan opbrengen en als het bijna mis gaat is daar altijd nog Jesse.

Al met al een verdiende overwinning voor Activia O11-1 en met de kwaliteiten van dit team moet het zeker mogelijk zijn om bovenin de derde klasse mee te draaien en misschien zelfs wel voor een stuntje te zorgen.