Activia 1 - De Gazelle 1 2 - 2

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen was een heuse Deventer derby; achteraf met alles erop en eraan.

Rielerenk-club De Gazelle was de tegenstander; een ploeg die ten opzichte van vorig seizoen een heel ander gezicht heeft gekregen en in de eerste helft wisten ze Activia behoorlijk te verrassen.
Doordat de gasten veel druk vooruit zetten kwam Activia niet in het spel en de eerste helft was ook absoluut in het voordeel van de roodzwarten. Die stonden bij rust met 0 – 1 voor en zullen het gevoel hebben gehad dat ze meer afstand hadden moeten nemen. De tweede helft gaf namelijk een heel ander beeld. Door één of twee kleine tactische omzettingen van Sander Hulshof stond de ploeg opeens veel beter en kreeg het de overhand op het veld. Al heel snel resulteerde dit in de 1 – 1 (goede actie van Wouter Hameka die zichzelf vrij speelde waarna hij de bal vanaf 16 meter in de verre hoek krulde) en het leek een kwestie van tijd tot dat ook de voorsprong op het bord werd gezet. Vooral Arjen Evers kreeg enkele uitstekende kansen maar hij wist niet tot scoren te komen.
Geheel onverwacht waren het de gasten die opnieuw op voorsprong kwamen. Een voorzet op maat werd prachtig binnen gekopt waardoor Activia opnieuw moest inhalen. Dat duurde echter niet lang want de gelijkmaker volgde snel. De doelman van De Gazelle die vaak veel tijd nam om van de bal af te komen overspeelde zijn hand dit keer; schoot tegen de aanstormende Wouter Hameka aan die vervolgens van dichtbij de bal innen kon lopen. Niet lang daarna kreeg Wouter ook de kans op een hattrick maar hij besloot om een bal af te leggen op een medespeler terwijl de weg naar het doel recht vooruit veel kansrijker leek.
Vervolgens werd de wedstrijd die Activia naar zich toe leek te gaan trekken toch weer op de kop gezet. Captain Dennis Wennink werd ogenschijnlijk onreglementair gestuit maar de scheidsrechter floot hier niet voor. Toen de tegenstander er vervolgens van door wilde gaan werd hij door de op de grond liggende Dennis gehaakt. De scheidsrechter beoordeelde dit als natrappen en toonde Dennis de rode kaart. Net daarvoor was collega centrale verdediger Bas Tieman gewisseld en werd verdedigende middenvelder Frank Oosterwegel door het thuisfront uit het veld gebeld vanwege een op handen zijnde gezinsuitbreiding (die vond plaats kort na affluiten; gefeliciteerd Frank en Mirella!)
Zo moest Activia de laatste minuten met een man minder spelen en dat veranderde het spelbeeld aanzienlijk. Noodgedwongen werd nu meer achteruit gelopen en leek men tevreden met een puntendeling. De tegenstander echter leek zich geen raad te weten met de numerieke meerderheid en ging alleen maar slordiger spelen. Hierdoor waren de grootste kansen in de spannende slotfase toch nog voor Activia. Enkele ballen gingen net voor langs of werden nog gered, Michael zag een prachtige vrije trap op de lat uit een spatten en tot overmaat van ramp keurde de scheidsrechter (die overigens een allesbehalve makkelijke wedstrijd in goede banen wist te leiden) een op het oog zuivere treffer van de ingevallen Jay Jay van Keijzerwaard af vanwege een duwfout die niemand anders op of naast het veld had gezien. Tussendoor kreeg ook De Gazelle nog een levensgrote kans; de aan buitenspel ontsnapte spits stuitte alleen voor Jory echter op diezelfde doelman; voor Activia de Man of the Match vandaag.
Er vielen geen doelpunten meer en beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt. Op basis van de hele wedstrijd terecht; de eerst helft was voor De Gazelle; de tweede voor Activia.