KNVB app

Het mobiele digitale wedstrijdformulier komt eraan!

De KNVB introduceert het mobiele digitale wedstrijdformulier, een grote verandering voor alle voetballers van Nederland. Download nu de app, zorg voor een goedgelijkende pasfoto en laat je juiste mailadres registreren.

Vanaf het seizoen 2017/2018 worden alle voetbalwedstrijden van de KNVB vastgelegd met het digitale wedstrijdformulier op een smartphone of tablet. Dit noemen we het mobiele digitale wedstrijdformulier, kortweg mDWF. Iedereen die te maken heeft met wedstrijden krijgt in meer of mindere mate met het mDWF te maken, vandaar dat we alle leden van vv Activia nu alvast informeren over deze grote wijziging in de administratie rondom een voetbalwedstrijd.

Vooral wedstrijdsecretarissen, leiders, coaches, scheidsrechters en aanvoerders krijgen met het mDWF te maken, maar ook spelers (vanaf de leeftijdscategorie JO12) zullen met het mDWF in aanraking komen. Met de introductie van het mDWF verdwijnen ook de fysieke spelerspassen, die worden vervangen door digitale passen die op je smartphone of tablet zichtbaar zijn.

Er wordt door de KNVB veel informatie beschikbaar gesteld over de introductie van het mDWF, we bieden hieronder diverse links naar deze informatie aan. Vanuit Activia willen we daarnaast jullie aandacht vragen voor drie belangrijke aspecten: de app, het e-mailadres en de pasfoto.

De wedstrijdzaken app
De administratie rondom een wedstrijd wordt vastgelegd op een mDWF. Deze is te benaderen via de nieuwe wedstrijdzaken app van de KNVB. Deze is nu al te downloaden in de Appstore en de Playstore. We raden alle leden van Activia, maar zeker leiders, coaches, scheidsrechters en aanvoerders, aan deze app te downloaden en te installeren op hun smartphone.

Aanvullende informatie:
Registreren en inloggen in de app wedstrijdzaken
Koppelen aan een persoon

Het E-mailadres
Het E-mailadres waarmee je bij de KNVB geregistreerd staat (en dus ook waarmee je bij vv Activia geregistreerd staat) is jouw identificatie voor de app. Het is het mailadres waarop je de algemene mailing over het mobiele digitale wedstrijdformulier ontvangen hebt. Het is dus van belang dat je actuele mailadres is vastgelegd in de Activia-ledenadministratie. Weet je niet meer welk e-mailadres bij Activia geregistreerd staat of wil je je geregistreerde e-mail adres laten wijzigen, neem dan contact op met de ledenadministratie, Richard Oosterwegel (secretaris@vvactivia.nl).

De pasfoto
Op je spelerspas staat een pasfoto. Voorheen moest je die iedere 5 jaar laten vernieuwen maar dat is nu niet meer het geval. Ieder lid van de KNVB is vanaf nu zelf verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van een gelijkende en actuele pasfoto. Tussen 1 juli en 31 oktober kun je in de wedstrijdzaken app je pasfoto toevoegen of wijzigen, maar ook je leider kan dat voor je doen. Van alle spelers die vorig jaar een spelerspas hadden is de daarop aanwezige pasfoto alvast op de digitale spelerspas gezet. Op basis van de pasfoto geeft een scheidsrechter je toestemming om deel te nemen aan de wedstrijd, zorg er dus voor dat er een goedgelijkende pasfoto op je spelerspas staat! Klik in de wedstrijdzaken app op je eigen foto (in het menu), vervolgens op “Mijn contactgegevens” en daarna weer op je eigen foto om deze te wijzigen. Toevoegen gaat op dezelfde manier alleen staat er dan nog geen foto in de app maar een grijs gemaakte voorbeeldfoto. Lukt het niet om de foto toe te voegen, mail dan een foto naar de ledenadministratie en ik zal deze toevoegen.

Beschikbare informatie
Neem de voor jou relevante informatie over het mDWF goed in je op, zodat we aan het begin van het nieuwe seizoen vlot van start kunnen met de nieuwe manier van registreren. Heb je vragen, wend je dan tot Bert Zweers (wedstrijdsecretaris jeugd) of Richard Oosterwegel ((wedstrijd-)secretaris).

Veel gestelde vragen
Support Center Sportlink
Het mDWF (filmpje)
Het mDWF (info)